Maak kennis met ons

Fatima Bouzman

Medewerker burgerzaken/frontoffice

Gemeente Gennep

Monique Peters

Telefoniste/receptioniste

Gemeente Gennep

Lisanne Goertz

Klantbeheerder participatiewet

Gemeente Venray

Fatima Bouzman

Medewerker burgerzaken/frontoffice, 

Gemeente Gennep

Dit werk doe ik al jaren met heel veel plezier!

De Gemeente Gennep bied volop mogelijkheden om door te kunnen groeien. Als tijdelijke kracht kreeg ik de kans om hier langer te blijven werken, nadat ik solliciteerde op een functie van receptioniste. Na een paar jaar kreeg ik ook een opleiding aangeboden om door te kunnen groeien binnen Burgerzaken. En dit werk doe ik al jaren met heel veel plezier!

Monique Peters

Telefoniste/receptioniste, 

Gemeente Gennep

Wanneer dienstverlening je ‘tweede ik’ is ben je bij de gemeente Gennep aan het juiste adres!

Gennep heeft dienstverlening hoog in het vaandel staan, gezien vanuit het perspectief van onze inwoners en ondernemers. Zij zijn onze ‘klanten’ en mogen van ons verwachten dat wij correct, eenduidig en juist op vragen reageren. We streven ernaar om 80 procent van alle vragen bij het eerste contact te beantwoorden. Wanneer dienstverlening je ‘tweede ik’ is ben je bij de gemeente Gennep aan het juiste adres!

Lisanne Goertz

Klantbeheerder participatiewet, 

Gemeente Venray

Ik ben blij dat het hebben van ambities gestimuleerd wordt door de organisatie.

Tijdens mijn studie, de hogere juridische opleiding (HJO), heb ik binnen de gemeente Venray de kans gekregen om werkervaring op te doen. Na mijn afstuderen kreeg ik de kans om fulltime aan de slag te gaan binnen een ziekenhuis. Na een jaar heb ik ervaren dat mijn voorkeur toch uitgaat naar een functie waarbij ik zowel mijn sociale als juridische kennis kan toepassen. Ik ben toen op zoek gegaan naar een functie die meer aansluit bij mijn studie, zo ben ik uiteindelijk terecht gekomen in mijn huidige functie, klantbeheerder participatiewet. Sinds 1 september 2016 ben ik weer werkzaam bij de gemeente Venray.
 
Ik houd mij dagelijks bezig met het beoordelen van aanvragen bijzondere bijstand en de individuele inkomenstoeslag. Daarnaast geef ik informatie en advies, voer ik hercontroles uit en heb ik veel contact met burgers, instanties en collega’s. Juist deze contacten zijn belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er speelt bij onze klanten. Binnen de gemeente Venray zijn er korte lijnen, is er ruimte voor ontwikkeling en is er oprechte betrokkenheid.

Mezelf verder ontwikkelen binnen het Sociaal Domein, dát is wat ik wil. Ik ben dan ook blij dat het hebben van ambities gestimuleerd wordt door de organisatie. Er wordt niet voor niets gezegd…werken bij de gemeente Venray betekent iets opbouwen. Ook voor jezelf!
 

Deelnemende organisaties