Logo Gemeente Horst aan de Maas
Gemeente Horst aan de Maas

Samen maken we het verschil!

Ondernemende plattelandsgemeente die dicht bij haar inwoners staat
In het hart van Noord-Limburg ligt Horst aan de Maas. Een plattelandsgemeente met 16 dorpen en bijna 43.000 inwoners. Qua oppervlakte de grootste gemeente van Limburg. Horst aan de Maas is van nature sterk in agribusiness en toerisme & recreatie (met circa 2 miljoen toeristische overnachtingen per jaar). En bovenal een fijne plek om te wonen. De gemeente kent een zeer actief verenigingsleven met vele vrijwilligers. Verbondenheid en samenwerking zijn de belangrijkste kenmerken van de gemeenschap. Samen máken we Horst aan de Maas!
 
Ambities
Een overheid die enorm in beweging is en voor wie de omgevingsgerichtheid met de dag belangrijker wordt. De gemeente Horst aan de Maas is een vooruitstrevende organisatie die actief invulling geeft aan die veranderende rol. De gemeente Horst aan de Maas is ambitieus en maakt dat in de praktijk waar. Zowel in de verbinding van ruimtelijk en sociaal beleid als in efficiënte en klantgerichte dienstverlening.  Lef en initiatief worden binnen de organisatie zeer op prijs gesteld en aangemoedigd.
 
Gemeentelijke organisatie
De organisatie van de gemeente Horst aan de Maas heeft zich in 5 jaar tijd ontwikkeld tot een volwassen en moderne organisatie die volop meedoet in de uitdagingen van deze tijd. De organisatie kenmerkt zich daarbij nog steeds als een bedrijf van medewerkers die betrokkenheid, betrouwbaarheid en respect hoog in het vaandel hebben staan. De kracht van de organisatie zit hem dan ook in de mensen die hem maken. Samen maken we het verschil!

Nieuwste vacatures

Specialist Mobiliteit

Specialist Mobiliteit

Jurist Omgevingsrecht

Jurist Omgevingsrecht

Medewerkers bij Gemeente Horst aan de Maas

Eva Jeen

Medewerker Toegang Werk, Inkomen en Zorg

Dennis Elissen

Financieel consulent

Ton Peeters

Specialist verkeer

Eva Jeen

Medewerker Toegang Werk, Inkomen en Zorg

"Er is alle ruimte voor ontwikkelingen, ideeën en eigen initiatieven."

Tijdens de afronding van mijn studie maatschappelijk werk en dienstverlening ben ik terecht gekomen bij de Gemeente Horst aan de Maas. Ik ben ontzettend fijn ontvangen. De cultuur binnen Horst aan de Maas spreekt mij erg aan. Er is alle ruimte voor ontwikkelingen, ideeën en eigen initiatieven. Ik waardeer de manier waarop pragmatisch en efficiënt met alle vraagstukken binnen de Gemeente wordt omgegaan.

Binnen team Werk Inkomen en Zorg, sectie Frontoffice, werk ik 32 uur in de frontoffice als toegangsmedewerker en 4 uur per week ben ik bezig met het zorgnetwerkoverleg. Deze combi-functie is voor mij erg afwisselend en leuk. De afwisseling komt vooral door het brede werkgebied. Binnen dit werk kom je in aanmerking met WMO, jeugdwet, schuldhulpverlening, werk & inkomen en crisissituaties. Iedere dag is hierdoor ook anders. Ik vind de collegialiteit erg prettig binnen Horst aan de Maas. Samen sparren is iets wat veel gebeurt en waar ieder collega ook open voor staat. Dit alles maakt dat ik iedere dag met veel plezier naar het werk ga!

Dennis Elissen

Financieel consulent

"Door de overstap vanuit een andere sector kan ik met mijn “verfrissende blik” een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het team."

Eind 2018 ben ik aan de slag gegaan als financieel consulent bij de gemeente Horst aan de Maas. Een voor mij compleet nieuwe uitdaging, na 18 jaar werkzaam te zijn geweest in de bancaire sector.

Gemeente Horst aan de Maas heeft mij de kans gegeven om bij het team Financieel Beleid en Advies aan de slag te gaan als financieel consulent. Tijdens kennisgesprekken met gemeenten heb ik ervaren dat men in eerste instantie geneigd is zich te focussen op kandidaten die gemeentelijke ervaring hebben. Het vergt daarom enige overtuigingskracht en doorzettingsvermogen om een gesprekspartner het beeld te geven dat ook andere competenties belangrijk zijn om een functie goed te kunnen invullen. Ik zet bijv. mijn schouders juist graag onder nieuwe uitdagingen en met mijn opgedane ervaring in het bedrijfsleven kan ik ook die competenties leveren waaraan de gemeente behoefte heeft. Ik was ervan overtuigd dat de gemeentelijke kennis benodigd voor de functie bijgespijkerd kon worden middels training, opleiding en learning-on-the job. Gelukkig heb ik dat in de praktijk ten uitvoer kunnen brengen en word ik inmiddels als volwaardig financieel sparringpartner betrokken bij diverse mooie projecten van de gemeente.

De gemeente Horst aan de Maas was voor mij de ideale gemeente om vanuit een andere sector aan de slag te gaan. De omvang van de organisatie zorgt ervoor dat ik snel de juiste mensen weet te vinden en het pakket aan werkzaamheden divers is.  Door de hands-on mentaliteit en het krijgen van verantwoordelijkheid, vergaar ik snel de kennis over het reilen en zeilen binnen de organisatie.

De overstap vanuit een andere sector kost in beginsel wel wat energie, maar je krijgt er veel voldoening en waardering voor terug. Deze investering is het om die redenen al meer dan waard!

Ton Peeters

Specialist verkeer

"We kunnen ons werk zelf leuk maken!"

De gemeente Horst aan de Maas haalt het beste uit mensen door ze werkondernemer te maken in plaats van werknemer. We kunnen daarom zelf de regie over ons werk pakken. Er is ruimte voor verandering en vrije invulling. We kunnen ons werk zelf leuk maken!

Contactinformatie

Bezoekadres
Wilhelminaplein 6
5961 ES HORST

Postadres
Postbus 6005
5960 AA HORST

telefoon077 - 477 97 77
emailpostbushrm@horstaandemaas.nl
websitewww.horstaandemaas.nl