Logo Gemeente Weert
Gemeente Weert

Over de gemeente Weert

In Weert wonen ongeveer vijftigduizend mensen. Daarmee is het een middelgrote stad met alle voorzieningen die men wenst, en heeft het toch het mooie van een kleine gemeente weten te behouden. De gemeente ligt in Midden-Limburg en bestaat uit de stad Weert en vijf dorpen: Stramproy, Laar, Altweerterheide, Tungelroy en Swartbroek. Weert is de ´Poort van Limburg´ en grenst aan Noord-Brabant en België. Daarmee is het een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar mooie gebieden in de directe omgeving. Weert biedt haar inwoners een hoge woonkwaliteit, een variatie aan goede voorzieningen, een levendige en gezellige stad en biedt het bedrijfsleven goede vestigingsmogelijkheden en een prima infrastructuur. Weert, groots in een stedelijke omgeving, maar ook landelijk in een van de dorpen. Een gemeente met een menselijke maat.

Werken bij de gemeente Weert

Bij de gemeente Weert werken ongeveer 350 mensen met passie aan klantgerichte dienstverlening. De organisatie is sinds 1 januari 2012 opnieuw ingericht en is in 2014 verhuisd naar een nieuw stadhuis.

Bij het vormgeven van de nieuwe structuur is gekeken naar de gemeentelijke organisatie (afslanken en toch slagvaardig houden) en dynamisch opereren naar de buitenwereld (kansen zien en projecten realiseren). Er zijn vijf kernwaarden geformuleerd die richtinggevend zijn voor het handelen van de bestuurders, de managers en de medewerkers van de Gemeente Weert. De kernwaarden die passen bij het perspectief zijn:

- passie
- extern gericht en dienstverlenend
- resultaatgericht en transparant
- flexibel en ondernemend
- samenwerkingsgericht

Hou je van beweging, samenwerken en ben je resultaatgericht? Dan past de gemeente Weert bij jou!

Nieuwste vacatures Alle vacatures »

Beheerder Wegen

Beheerder Wegen

Projectengineer Civiele Techniek

Projectengineer Civiele Techniek

Contactinformatie

Bezoekadres
Wilhelminasingel 101
6001 GS WEERT

Postadres
Postbus 950
6000 AZ WEERT

telefoon14 0495
emailgemeente@weert.nl
websitewww.weert.nl