Logo Gemeente Venlo schaduw
Gemeente Venlo

Werken bij de Gemeente Venlo

We love… de mens
Er werken honderdduizend mensen voor de Gemeente Venlo. Wat? Nou ja, we zullen dat even uitleggen: de Gemeente Venlo is geen eiland met ambtenaren, maar – net als je sportvereniging, je vrienden, je familie of je wijk - onderdeel van de samenleving. In Venlo wonen honderdduizend mensen die van alles weten en kunnen. Als Gemeente zouden we wel gek zijn als we daar niks mee zouden doen. In een tijd waarin alles draait om centen en cijfers en de wereld razendsnel verandert, zijn we gaan nadenken hoe we daar als organisatie mee om moeten gaan. We kwamen tot een revolutionaire oplossing: de mens. Reinventing human values, noemen we dat. Talent, kennis, creativiteit, medeleven, interesse, aandacht... Gewoon, van die dingen die alleen mensen ons kunnen bieden. Daar willen we als overheid ruimte aan geven, zowel binnen de organisatie als erbuiten. Hoe? Lees onze beknopte besturingsfilosofie.
 
Cradle to cradle

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat Venlo wereldwijd de aandacht trekt met haar cradle to cradle-filosofie. Cradle to wat? De kern van het idee is dat grondstoffen zonder kwaliteitsverlies kunnen worden hergebruikt. Ons gloednieuwe stadskantoor - een fantastische werkplek - is daar een perfect voorbeeld van, maar let op… there’s more than meets the eye. De kringloopgedachte sijpelt door in al ons doen en laten. Duurzame ontwikkeling, sociaal ondernemerschap, people, planet, prosperity, allemaal begrippen die aansluiten bij onze visie. Terugkomend op de mens: vanuit de cradle to cradle filosofie zien we de mens als onze belangrijkste grondstof. Meer weten? Check dit filmpje  
 
Regio Venlo

Werken bij een gemeente is geen sinecure: burgers willen wat, politici willen wat en er zijn wetten en regels waar je mee moet dealen… Tsja, we zijn nou eenmaal geen 'koekjesfabriek'. Maar, de uitdagingen liggen voor het oprapen. Regionaal gezien zijn we de grootste en dus vaak kartrekker in belangrijke ontwikkelingen. Dat is complex, hartstikke interessant en het brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Hoewel Venlo een grensstad is, proberen we die grenzen zoveel mogelijk te negeren. Niet alleen de grens tussen burger en overheid, maar ook de stadsgrenzen én de landsgrens. Het Duitse achterland is ontzettend belangrijk voor Venlo. We zijn al jaren Europa’s belangrijkste logistieke hotspot, samen met onze oosterburen zijn we het grootste tuinbouwgebied van Europa en een regio met relatief de meeste kennisintensieve banen voor hoogopgeleiden van ons land. Daarnaast is Venlo een studentenstad in ontwikkeling. Het aantal studenten neemt al jaren toe door de komst van nieuw hoger onderwijs en de ontwikkeling van de Brightlands Greenport Venlo Campus. Anderzijds hebben we net als elke stad natuurlijk ook hondenpoep en losliggende stoeptegels… Saai is het in elk geval nooit!
 
De stad is van jou

Dat is misschien wat overdreven, maar in Venlo kun je écht iets betekenen. Onze organisatie is afgestapt van haar oude hiërarchie en laat projecten zoveel mogelijk bottom up ontstaan en groeien. We denken vanuit de leefwereld – je weet wel, waar de echte mensen wonen - en niet vanuit het systeem van de overheid. Venlo is robuust genoeg om je vast te bijten in majeure projecten, maar niet zo robuust dat je verzuipt in bureaucratisch gedoe. Kortom: je krijgt bij ons écht ruimte om aan de slag te gaan. Ons credo is loslaten in vertrouwen, dus denk je een oplossing te hebben, ga ervoor!

Stage bij de gemeente Venlo 
De gemeente Venlo is een moderne, ambitieuze organisatie die volop in ontwikkeling is en bouwt aan de ontwikkeling van de stad en het verbeteren van de dienstverlening aan de inwoners. De ontwikkeling is gericht op verbetering van de bestuurlijke en ambtelijke aansturing, klantgerichter opereren, meer integraal werken en meer ruimte en verantwoordelijkheid aan de medewerkers te geven. Daarnaast worden antwoorden geformuleerd op de uitdagingen van verdergaande regionalisering, decentralisaties, voortdurende eisen aan efficiency en effectiviteit en de eisen van een nieuwe generatie werknemers en burgers.

Wil jij weten hoe het is om bij een moderne, ambitieuze overheidsorganisatie te werken ? De gemeente Venlo wil graag een bijdrage leveren aan het opleiden en ontwikkelen van jongeren. Wij bieden MBO, HBO en WO studenten graag de mogelijkheid kennis te vergroten en praktijkervaring op te doen in een centrumgemeente met 100.000+ inwoners.

Wil je weten welke stageplaatsen beschikbaar zijn bij de gemeente Venlo en/of in de regio, klik dan hier.

Indien je geen geschikte stagevacature hebt kunnen vinden gericht op jouw opleiding, dan heb je ook de mogelijkheid om een “open” stageverzoek in te dienen via; stage bij de gemeente Venlo.

In cijfers
Stad: Venlo / Provincie: Limburg / Oppervlakte: 127,95 km2 / medewerkers: 1.000 / meewerkers: 100.000 / Burgemeester: Antoin Scholten  / Verkeersaders: A67, A73, A74 / Stadsdelen: Venlo, Tegelen, Belfeld, Steyl, Blerick, Venlo-West, Arcen, Lomm, Velden / Afstanden tot: Eindhoven 42 min. - Maastricht 54 min. - Nijmegen: 60 min. - Düsseldorf 41 min. - Keulen: 60 min. 

Nieuwste vacatures

Stage bij de gemeente Venlo

Contactinformatie

Bezoekadres
Hanzeplaats 1
5912 AT VENLO

Postadres
Postbus 3434
5902 RK VENLO

telefoon14 077
emailvooruit@venlo.nl
websitewww.venlovooruit.nl