Logo Gemeente Peel en Maas
Gemeente Peel en Maas

Beleef de ruimte in de gemeente Peel en Maas!

De gemeente Peel en Maas is een plattelandsgemeente in Noord Limburg met ruim 43.000 inwoners. Peel en Maas is op 1 januari 2010 ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Helden, Kessel, Maasbree en Meijel. De gemeente wordt begrensd door nationaal park De Groote Peel en rivier de Maas. Hierdoor is er een grote diversiteit aan landschappen en dorpen.

De gemeente is jong, ambitieus en vernieuwend. Tegelijkertijd koesteren wij de kleinschaligheid en de menselijke maat die het platteland kenmerkt. De elf kernen met elk hun eigen identiteit groeien door zelfsturing uit tot vitale kernen en stevige gemeenschappen, waarbij de gemeente ondersteunt. 

De slogan van de gemeente Peel en Maas is ‘Beleef de ruimte!’. Deze ruimte bieden wij ook aan onze medewerkers.  Openheid, vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en samenwerken zijn kenmerkend voor ons. We zijn een platte organisatie met korte lijnen. We kennen zeer flexibele werktijden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken.

"Wij zijn uitgeroepen door onderzoeksbureau Effectory tot Beste Werkgever in de branche gemeentes met minder dan 50.000 inwoners. We scoorden binnen onze branche het hoogste cijfer op werkgeverschap. Deze score is gebaseerd op de feedback van onze eigen medewerkers. Daar zijn we trots op!"

Werken bij de gemeente Peel en Maas

Nieuwste vacatures

2 Medewerkers Frontoffice Burgerzaken

2 Medewerkers Frontoffice Burgerzaken

Klant Contact Consulent

Klant Contact Consulent

Monteur werkplaats

Monteur werkplaats

Medewerkers bij Gemeente Peel en Maas

Marjolein Driessen

Eventmanager

Marjolein Driessen

Eventmanager

Wanneer ben je blij?

Oorspronkelijk kom ik uit de wereld van reclame, marketing, presenteren en communicatie. Hoe je dan van een commerciële, creatieve omgeving in die van dienstverlening terecht komt? Tsja…het kan raar lopen.

Voordat ik eventmanager werd heb ik o.a. gewerkt als ontwerper bij een reclamebureau en als communicatiemedewerker bij de Gemeente Peel en Maas. Deze gemeente biedt veel mogelijkheden voor (persoonlijke) ontwikkeling en groei. Zo heb ik de vierjarige opleiding hbo bc Communicatie gevolgd en hierin vele jaren met plezier ervaring opgedaan. Binnenkort rond ik hbo Eventmanagement af.

Sinds vier jaar heeft de Gemeente Peel en Maas een intern evenementenbureau. Hier kan ik veel uit mijn studies en voorgaande functies toepassen: communicatie, creativiteit, (neuro)marketing, planning, improviseren, onderhandelen en contacten onderhouden. Het evenementenbureau bestaat uit mijzelf en een collega. We organiseren onder andere (netwerk)bijeenkomsten, jubilea en afscheid, exposities, we zorgen voor de kerstpakketten en we ondersteunen bij de bijeenkomsten vanuit Kabinet. Op het Huis van de Gemeente en de manier waarop we werken, zijn we trots en dat laten we graag zien. Per jaar leiden mijn collega en ik gemiddeld vierhonderd mensen rond.

‘Gewoon iets doen voor de leuk’ past niet bij me.  Ik ben resultaatgericht. Bij de intake van een evenement is daarom altijd mijn vraag aan de opdrachtgever: “wanneer is voor jou het evenement geslaagd; wanneer ben je blij?”

Ik ben heel kritisch. Soms is mijn advies om geen bijeenkomst te organiseren als ik denk dat een ander communicatiemiddel meer geschikt is.

Een evenement organiseren is meestal een samenwerking. Je moet zelfstandig kunnen werken maar daarbij een goede teamplayer en sparringspartner zijn. Hoewel een eventmanager ook facilitaire zaken uitzet, offertes opvraagt en beoordeelt, ligt de toegevoegde waarde vooral bij de invulling van een evenement. Dat bepaalt het succes. Daarin probeer ik zowel de opdrachtgever als de bezoekers steeds opnieuw te verrassen.

Een wezenlijk (en gezellig!) onderdeel van mijn functie is netwerken. Hoe beter en meer mensen binnen en buiten de organisatie je kent, hoe korter de lijnen als je iets wil regelen. Het is een tijdsinvestering die zich terugverdient. Soms word ik door collega’s betrokken bij burgerinitiatieven. Dan neem ik een adviserende rol want wat van inwoners is moet ook daar blijven.

Gemeente Peel en Maas is een prettige werkgever. We werken op basis van vertrouwen en kunnen plaats -en tijdonafhankelijk werken. Dit geeft veel vrijheid maar maakt ook dat privé en werk door elkaar heen lopen. Afschakelen van het werk blijft voor mij een uitdaging…ik vind alles TE leuk…

Over mijn functie of over werken bij Peel en Maas is nog veel meer te vertellen. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met mij op via marjolein.driessen@peelenmaas.nl

Contactinformatie

Bezoekadres
Wilhelminaplein 1
5981 CC PANNINGEN

Postadres
Postbus 7088
5980 AB PANNINGEN

telefoon077-3066666
emailinfo@peelenmaas.nl
websitewww.peelenmaas.nl