Logo Gemeente Beesel schaduw
Gemeente Beesel

Gewoon anders, gewoon samen!

De gemeente Beesel ligt in een landelijk gebied tussen Venlo en Roermond en heeft ruim 13.500 inwoners, verdeeld over drie dorpskernen. De bosrijke omgeving, de ligging aan de Maas en het traditionele dorpse karakter van de gemeente dragen bij aan de hier heersende opvatting dat leven meer is dan werken alleen.
 
De gemeente Beesel als werkgever
Deze harmonieuze levensvisie weerspiegelt zich ook in het werkklimaat binnen het gemeentehuis. Hier kenmerkt de werkwijze van je 100 collega’s zich door grote vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. De ‘korte lijnen’ en informele werksfeer zal je daarbij als een prettige bijkomstigheid ervaren. Ook is er veel aandacht voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze medewerkers.  Mobiliteit (waaronder taakroulatie), flexibele werktijden en werken vanuit thuis zijn onderdelen van onze bedrijfsvoering.

Onze medewerkers aan het woord
 “De betrokkenheid is erg groot binnen de gemeente Beesel, als we iets doen dan doen we het samen. Gedurende mijn dienstverband ben ik werkzaam geweest in verschillende functies, hierdoor heb ik mij kunnen ontwikkelen op meerdere vakgebieden.”

- Erik Zeetsen, ondersteunend medewerker team Welzijn
 
‘’Ik ben sinds kort in dienst bij de gemeente Beesel. Hier voor heb ik in een grote gemeentelijke organisatie gewerkt. Gedurende de sollicitatiegesprekken kreeg ik een goed gevoel bij de organisatie gemeente Beesel. Een gevoel van een hecht team, waar oprechte (persoonlijke) betrokkenheid en korte lijnen belangrijk zijn. In de praktijk heb je een grote verantwoordelijkheid, maar je staat er niet alleen voor: in Beesel is het echt gewoon samen.’’

- Alex Peeters, beleidsmedewerker Welzijn

“Doordat het een kleine gemeente is, heb je als medewerker een breed takenpakket. Dit ervaar ik als positief en ik denk ook dat dit ons onderscheidt van grotere gemeenten. Ook heb ik het gevoel dat ik altijd bij mijn collega’s terecht kan. ”

-  Marion Schrijnewerkers, medewerkster P&O

Gemeente Beesel #gewoonsamen werving

Medewerkers bij Gemeente Beesel

Chantal Beerens

Milieucontroleur en beleidsondersteuner

Renate van Lierop

Communicatieadviseur / Beleidsmedewerker Voorlichting, Communicatie en Participatie

Chantal Beerens

Milieucontroleur en beleidsondersteuner

Ruimte voor creativiteit en persoonlijke groei

‘Dat is wat werken bij de gemeente Beesel voor mij betekent. Elf jaar geleden begon ik er als Boa (Buitengewoon Opsporingsambtenaar); een logische stap na een verleden bij de politie. Inmiddels ben ik werkzaam als milieucontroleur en beleidsondersteuner.

Sterke kanten benutten
In Beesel krijg ik kansen om te groeien en mijn sterke kanten te benutten in mijn werk. Ik houd van afwisseling en dat biedt de tweedelige functie die ik nu heb mij volop. De ene dag bezoek ik een bedrijf om de ondernemer te adviseren over milieuregels. Een andere dag ben ik actief aan de slag om met een werkgroep een gezellige fairtrade markt te organiseren. Ik krijg en neem de ruimte om zelf invulling te geven aan mijn werk en dat doe ik graag op een creatieve manier.
 
Samen
En het liefste doe ik dat samen met collega’s, inwoners, verenigingen of ondernemers, want samen bereik je zoveel meer. De lijnen zijn kort in de kleine organisatie en gemeente die Beesel is. Daardoor kunnen we slagvaardig en praktisch werken. Omdat ik zelf in de gemeente woon, krijg ik ook buiten mijn werktijden veel mee van wat er speelt in het dorp. En dat helpt me mijn werk beter te doen en me betrokken te voelen. Die betrokkenheid merk ik bij veel collega’ s en dat maakt ons samen sterk.
 
Ons motto is niet voor niets ‘ We doen het Gewoon Anders, Gewoon Samen!’.’
 

Renate van Lierop

Communicatieadviseur / Beleidsmedewerker Voorlichting, Communicatie en Participatie

Als je je schouders eronder zet, kwaliteit levert, hard werkt en trots bent op wat je doet, wordt dit gezien door inwoners en daar doe je het uiteindelijk voor!

Met al een hele brok aan ervaring; opgedaan bij landelijke- en andere gemeentelijke overheid, ben ik op 1 juli 2016 bij de gemeente Beesel aan de slag gegaan. Een mooie kleine Limburgse gemeente die anders is, hoe anders? Nou gewoon anders.

Door de kleinschaligheid weet men bij deze gemeente dat men samen moet werken, maar samenwerken, houdt niet in dat je alles buiten de deur moet zetten. Het spreekt mij ontzettend aan dat hier in Beesel juist gekozen wordt om het binnenshuis te houden en dat daar waar nodig, samenwerking wordt gezocht.

Een andere zaak die mij aanspreekt bij kleine gemeenten is het feit dat de lijnen tussen bestuurder en ambtenaar klein (zeg kort) zijn. Hierdoor ben je direct betrokken bij de politieke besluitvorming. Daarnaast liggen bij grotere gemeenten werkprocessen en bijbehorende verantwoordelijkheden behoorlijk vast. In Beesel krijg je de ruimte om boven jezelf uit te stijgen, zaken op te pakken, ook als ze buiten je eigenlijke werkveld liggen. Doordat je die ruimte krijgt of nee, er wordt zelfs van je verwacht dat je deze pakt, heb je de mogelijkheid om uitdagingen op te pakken of juist veranderingen in gang te zetten. Dat is dan ook de kans om jezelf verder te ontplooien en worden jouw kwaliteiten benut ten behoeve van de inwoners. Mooi om te zien en te ervaren!

Bij een kleine organisatie zoals de gemeente Beesel is je netwerk (in verhouding) groot en heel divers en krijg je makkelijk de juiste mensen gevonden. Hierdoor kun je anticiperen op of meedenken met je collega’s op andere afdelingen. Ondanks dat ook ik vaak de vraag krijg hé een kleinere gemeente, sta ik vol achter deze keus en ben ik blij dat ik deze gemaakt heb. Bij een kleinere gemeente sta je dan misschien net iets minder vaak in het nieuws, maar zijn er 1001 zaken waar je je mee bezig kunt en mag houden. Daarbij ben ik er van overtuigd dat het imago van een gemeente bij een kleine gemeente juist veel “maakbaarder” is. Als je je schouders eronder zet, kwaliteit levert, hard werkt en trots bent op wat je doet, wordt dit gezien door inwoners en daar doe je het uiteindelijk voor!

Contactinformatie

Bezoekadres
Raadhuisplein 1
5953 AL REUVER

Postadres
Postbus 4750
5953 ZK REUVER

telefoon077 - 474 92 92
emailinfo@beesel.nl
websitewww.beesel.nl