Logo Gemeente Beesel
Gemeente Beesel

Gewoon anders, gewoon samen!

De gemeente Beesel ligt in een landelijk gebied tussen Venlo en Roermond en heeft ruim 13.500 inwoners, verdeeld over drie dorpskernen. De bosrijke omgeving, de ligging aan de Maas en het traditionele dorpse karakter van de gemeente dragen bij aan de hier heersende opvatting dat leven meer is dan werken alleen.
 
De gemeente Beesel als werkgever
Deze harmonieuze levensvisie weerspiegelt zich ook in het werkklimaat binnen het gemeentehuis. Hier kenmerkt de werkwijze van je 100 collega’s zich door grote vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. De ‘korte lijnen’ en informele werksfeer zal je daarbij als een prettige bijkomstigheid ervaren. Ook is er veel aandacht voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze medewerkers.  Mobiliteit (waaronder taakroulatie), flexibele werktijden en werken vanuit thuis zijn onderdelen van onze bedrijfsvoering.

Onze medewerkers aan het woord
 “De betrokkenheid is erg groot binnen de gemeente Beesel, als we iets doen dan doen we het samen. Gedurende mijn dienstverband ben ik werkzaam geweest in verschillende functies, hierdoor heb ik mij kunnen ontwikkelen op meerdere vakgebieden.”

- Erik Zeetsen, ondersteunend medewerker team Welzijn
 
‘’Ik ben sinds kort in dienst bij de gemeente Beesel. Hier voor heb ik in een grote gemeentelijke organisatie gewerkt. Gedurende de sollicitatiegesprekken kreeg ik een goed gevoel bij de organisatie gemeente Beesel. Een gevoel van een hecht team, waar oprechte (persoonlijke) betrokkenheid en korte lijnen belangrijk zijn. In de praktijk heb je een grote verantwoordelijkheid, maar je staat er niet alleen voor: in Beesel is het echt gewoon samen.’’

- Alex Peeters, beleidsmedewerker Welzijn

“Doordat het een kleine gemeente is, heb je als medewerker een breed takenpakket. Dit ervaar ik als positief en ik denk ook dat dit ons onderscheidt van grotere gemeenten. Ook heb ik het gevoel dat ik altijd bij mijn collega’s terecht kan. ”

-  Marion Schrijnewerkers, medewerkster P&O

Gemeente Beesel #gewoonsamen werving

Nieuwste vacatures

Klantmanager Participatie

Klantmanager Participatie

Medewerkers bij Gemeente Beesel

Chantal Beerens

Milieucontroleur en beleidsondersteuner

Kelly Ubags

Juridisch beleidsmedewerker team Vergunningverlening

Chantal Beerens

Milieucontroleur en beleidsondersteuner

Ruimte voor creativiteit en persoonlijke groei

‘Dat is wat werken bij de gemeente Beesel voor mij betekent. Elf jaar geleden begon ik er als Boa (Buitengewoon Opsporingsambtenaar); een logische stap na een verleden bij de politie. Inmiddels ben ik werkzaam als milieucontroleur en beleidsondersteuner.

Sterke kanten benutten
In Beesel krijg ik kansen om te groeien en mijn sterke kanten te benutten in mijn werk. Ik houd van afwisseling en dat biedt de tweedelige functie die ik nu heb mij volop. De ene dag bezoek ik een bedrijf om de ondernemer te adviseren over milieuregels. Een andere dag ben ik actief aan de slag om met een werkgroep een gezellige fairtrade markt te organiseren. Ik krijg en neem de ruimte om zelf invulling te geven aan mijn werk en dat doe ik graag op een creatieve manier.
 
Samen
En het liefste doe ik dat samen met collega’s, inwoners, verenigingen of ondernemers, want samen bereik je zoveel meer. De lijnen zijn kort in de kleine organisatie en gemeente die Beesel is. Daardoor kunnen we slagvaardig en praktisch werken. Omdat ik zelf in de gemeente woon, krijg ik ook buiten mijn werktijden veel mee van wat er speelt in het dorp. En dat helpt me mijn werk beter te doen en me betrokken te voelen. Die betrokkenheid merk ik bij veel collega’ s en dat maakt ons samen sterk.
 
Ons motto is niet voor niets ‘ We doen het Gewoon Anders, Gewoon Samen!’.’
 

Kelly Ubags

Juridisch beleidsmedewerker team Vergunningverlening

Durf jezelf te laten zien!

Waarom werk je bij gemeente Beesel?

De organisatie van de gemeente Beesel  past bij mij als mens. De organisatie is mensgericht, maar verwacht ook persoonlijk leiderschap van haar medewerkers. Als je je daar prettig bij voelt, biedt dat voortdurend kansen voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Wat is mooiste aan je vakgebied?

Het mooiste aan mijn vakgebied vind ik dat  ik in mijn werk heel breed met zowel zaken uit het fysieke als uit het sociale domein te maken heb. De kunst is en blijft om een helikopterview te houden over de diverse thema’s en verbindingen te maken. Vanuit die helikopterview kan ik casussen in samenwerking met collega’s integraal aanvliegen en waar nodig andere afdelingen of organisaties inzetten.

 

Wat vind je bijzonder aan Gemeente Beesel?

Het bijzondere aan de gemeente Beesel is dat er veel expertise voorhanden is, ondanks dat we te maken hebben met een kleine organisatie. Ik denk dat de gemeente Beesel dit waarmaakt doordat zij sterk zijn in het inzetten op samenwerking met diverse andere organisaties in de regio.

 

Hoe omschrijf jij de cultuur van gemeente Beesel?

De gemeente Beesel heeft oog voor de gemeenschap en de medewerkers. Collega’s zijn doorgaans meedenkend en nemen initiatieven.

 

Heb je een tip voor nieuwe medewerkers?

Durf jezelf te laten zien.

Contactinformatie

Bezoekadres
Raadhuisplein 1
5953 AL REUVER

Postadres
Postbus 4750
5953 ZK REUVER

telefoon077 - 474 92 92
emailinfo@beesel.nl
websitewww.beesel.nl