Ontmoet al onze talenten

Kelly Ubags

Juridisch beleidsmedewerker team Vergunningverlening

Gemeente Beesel

Marjolein Driessen

Eventmanager

Gemeente Peel en Maas

Kim Vercoulen

Doelgroep Coach team Werk

Gemeente Venlo

Kelly Ubags

Juridisch beleidsmedewerker team Vergunningverlening

Durf jezelf te laten zien!

Waarom werk je bij gemeente Beesel?

De organisatie van de gemeente Beesel  past bij mij als mens. De organisatie is mensgericht, maar verwacht ook persoonlijk leiderschap van haar medewerkers. Als je je daar prettig bij voelt, biedt dat voortdurend kansen voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Wat is mooiste aan je vakgebied?

Het mooiste aan mijn vakgebied vind ik dat  ik in mijn werk heel breed met zowel zaken uit het fysieke als uit het sociale domein te maken heb. De kunst is en blijft om een helikopterview te houden over de diverse thema’s en verbindingen te maken. Vanuit die helikopterview kan ik casussen in samenwerking met collega’s integraal aanvliegen en waar nodig andere afdelingen of organisaties inzetten.

 

Wat vind je bijzonder aan Gemeente Beesel?

Het bijzondere aan de gemeente Beesel is dat er veel expertise voorhanden is, ondanks dat we te maken hebben met een kleine organisatie. Ik denk dat de gemeente Beesel dit waarmaakt doordat zij sterk zijn in het inzetten op samenwerking met diverse andere organisaties in de regio.

 

Hoe omschrijf jij de cultuur van gemeente Beesel?

De gemeente Beesel heeft oog voor de gemeenschap en de medewerkers. Collega’s zijn doorgaans meedenkend en nemen initiatieven.

 

Heb je een tip voor nieuwe medewerkers?

Durf jezelf te laten zien.

Marjolein Driessen

Eventmanager

Wanneer ben je blij?

Oorspronkelijk kom ik uit de wereld van reclame, marketing, presenteren en communicatie. Hoe je dan van een commerciële, creatieve omgeving in die van dienstverlening terecht komt? Tsja…het kan raar lopen.

Voordat ik eventmanager werd heb ik o.a. gewerkt als ontwerper bij een reclamebureau en als communicatiemedewerker bij de Gemeente Peel en Maas. Deze gemeente biedt veel mogelijkheden voor (persoonlijke) ontwikkeling en groei. Zo heb ik de vierjarige opleiding hbo bc Communicatie gevolgd en hierin vele jaren met plezier ervaring opgedaan. Binnenkort rond ik hbo Eventmanagement af.

Sinds vier jaar heeft de Gemeente Peel en Maas een intern evenementenbureau. Hier kan ik veel uit mijn studies en voorgaande functies toepassen: communicatie, creativiteit, (neuro)marketing, planning, improviseren, onderhandelen en contacten onderhouden. Het evenementenbureau bestaat uit mijzelf en een collega. We organiseren onder andere (netwerk)bijeenkomsten, jubilea en afscheid, exposities, we zorgen voor de kerstpakketten en we ondersteunen bij de bijeenkomsten vanuit Kabinet. Op het Huis van de Gemeente en de manier waarop we werken, zijn we trots en dat laten we graag zien. Per jaar leiden mijn collega en ik gemiddeld vierhonderd mensen rond.

‘Gewoon iets doen voor de leuk’ past niet bij me.  Ik ben resultaatgericht. Bij de intake van een evenement is daarom altijd mijn vraag aan de opdrachtgever: “wanneer is voor jou het evenement geslaagd; wanneer ben je blij?”

Ik ben heel kritisch. Soms is mijn advies om geen bijeenkomst te organiseren als ik denk dat een ander communicatiemiddel meer geschikt is.

Een evenement organiseren is meestal een samenwerking. Je moet zelfstandig kunnen werken maar daarbij een goede teamplayer en sparringspartner zijn. Hoewel een eventmanager ook facilitaire zaken uitzet, offertes opvraagt en beoordeelt, ligt de toegevoegde waarde vooral bij de invulling van een evenement. Dat bepaalt het succes. Daarin probeer ik zowel de opdrachtgever als de bezoekers steeds opnieuw te verrassen.

Een wezenlijk (en gezellig!) onderdeel van mijn functie is netwerken. Hoe beter en meer mensen binnen en buiten de organisatie je kent, hoe korter de lijnen als je iets wil regelen. Het is een tijdsinvestering die zich terugverdient. Soms word ik door collega’s betrokken bij burgerinitiatieven. Dan neem ik een adviserende rol want wat van inwoners is moet ook daar blijven.

Gemeente Peel en Maas is een prettige werkgever. We werken op basis van vertrouwen en kunnen plaats -en tijdonafhankelijk werken. Dit geeft veel vrijheid maar maakt ook dat privé en werk door elkaar heen lopen. Afschakelen van het werk blijft voor mij een uitdaging…ik vind alles TE leuk…

Over mijn functie of over werken bij Peel en Maas is nog veel meer te vertellen. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met mij op via marjolein.driessen@peelenmaas.nl

Kim Vercoulen

Doelgroep Coach team Werk

“Ik ben dankbaar voor de kans die ik gekregen heb”

 “Tijdens mijn studie psychologie was ik op detacheringsbasis werkzaam binnen team Levenszaken als baliemedewerker en diende de mogelijkheid zich aan om een Talent en Motivatie analyse te krijgen bij loopbaancentrum Vooruit! Ik kreeg hierdoor een goed beeld over mijn competenties en begon me steeds meer te oriënteren binnen de organisatie. Een aantal oriënterende gesprekken vonden plaats en tijdens het afstuderen kwam er een interne vacature voor intaker online. Goed voorbereid ging ik het sollicitatiegesprek in en een paar dagen later kreeg ik te horen dat ik de functie mocht vervullen. Super tof! Ik had mijn diploma nog niet op zak en ik kreeg nu al de kans om aan de slag te gaan. Aangezien er voor veel vacatures werkervaring wordt gevraagd, ben ik ontzettend dankbaar dat deze mogelijkheid zich voordeed. Ik werk in een heel sociaal team, help klanten en ik bied een luisterend oor. Dit geeft mij veel voldoening. Ik had deze functie zeker nog wel een tijdje willen vervullen, maar er deed zich op korte termijn weer een nieuwe kans voor. Vanaf januari 2020 ben ik werkzaam als doelgroep coach. In deze functie bemiddel ik klanten met een psychische/lichamelijke beperking of een verlaagd arbeidsvermogen naar werk. Hier gaat, zeker gezien mijn studieachtergrond, mijn hart nóg wat sneller van kloppen.”

Dennis Elissen

Financieel consulent

Gemeente Horst aan de Maas

Ton Peeters

Specialist verkeer

Gemeente Horst aan de Maas

Eva Jeen

Medewerker Toegang Werk, Inkomen en Zorg

Gemeente Horst aan de Maas

Dennis Elissen

Financieel consulent

"Door de overstap vanuit een andere sector kan ik met mijn “verfrissende blik” een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het team."

Eind 2018 ben ik aan de slag gegaan als financieel consulent bij de gemeente Horst aan de Maas. Een voor mij compleet nieuwe uitdaging, na 18 jaar werkzaam te zijn geweest in de bancaire sector.

Gemeente Horst aan de Maas heeft mij de kans gegeven om bij het team Financieel Beleid en Advies aan de slag te gaan als financieel consulent. Tijdens kennisgesprekken met gemeenten heb ik ervaren dat men in eerste instantie geneigd is zich te focussen op kandidaten die gemeentelijke ervaring hebben. Het vergt daarom enige overtuigingskracht en doorzettingsvermogen om een gesprekspartner het beeld te geven dat ook andere competenties belangrijk zijn om een functie goed te kunnen invullen. Ik zet bijv. mijn schouders juist graag onder nieuwe uitdagingen en met mijn opgedane ervaring in het bedrijfsleven kan ik ook die competenties leveren waaraan de gemeente behoefte heeft. Ik was ervan overtuigd dat de gemeentelijke kennis benodigd voor de functie bijgespijkerd kon worden middels training, opleiding en learning-on-the job. Gelukkig heb ik dat in de praktijk ten uitvoer kunnen brengen en word ik inmiddels als volwaardig financieel sparringpartner betrokken bij diverse mooie projecten van de gemeente.

De gemeente Horst aan de Maas was voor mij de ideale gemeente om vanuit een andere sector aan de slag te gaan. De omvang van de organisatie zorgt ervoor dat ik snel de juiste mensen weet te vinden en het pakket aan werkzaamheden divers is.  Door de hands-on mentaliteit en het krijgen van verantwoordelijkheid, vergaar ik snel de kennis over het reilen en zeilen binnen de organisatie.

De overstap vanuit een andere sector kost in beginsel wel wat energie, maar je krijgt er veel voldoening en waardering voor terug. Deze investering is het om die redenen al meer dan waard!

Ton Peeters

Specialist verkeer

"We kunnen ons werk zelf leuk maken!"

De gemeente Horst aan de Maas haalt het beste uit mensen door ze werkondernemer te maken in plaats van werknemer. We kunnen daarom zelf de regie over ons werk pakken. Er is ruimte voor verandering en vrije invulling. We kunnen ons werk zelf leuk maken!

Eva Jeen

Medewerker Toegang Werk, Inkomen en Zorg

"Er is alle ruimte voor ontwikkelingen, ideeën en eigen initiatieven."

Tijdens de afronding van mijn studie maatschappelijk werk en dienstverlening ben ik terecht gekomen bij de Gemeente Horst aan de Maas. Ik ben ontzettend fijn ontvangen. De cultuur binnen Horst aan de Maas spreekt mij erg aan. Er is alle ruimte voor ontwikkelingen, ideeën en eigen initiatieven. Ik waardeer de manier waarop pragmatisch en efficiënt met alle vraagstukken binnen de Gemeente wordt omgegaan.

Binnen team Werk Inkomen en Zorg, sectie Frontoffice, werk ik 32 uur in de frontoffice als toegangsmedewerker en 4 uur per week ben ik bezig met het zorgnetwerkoverleg. Deze combi-functie is voor mij erg afwisselend en leuk. De afwisseling komt vooral door het brede werkgebied. Binnen dit werk kom je in aanmerking met WMO, jeugdwet, schuldhulpverlening, werk & inkomen en crisissituaties. Iedere dag is hierdoor ook anders. Ik vind de collegialiteit erg prettig binnen Horst aan de Maas. Samen sparren is iets wat veel gebeurt en waar ieder collega ook open voor staat. Dit alles maakt dat ik iedere dag met veel plezier naar het werk ga!

Arjan Leijsten

Informatie Specialist

Gemeente Nederweert

Rob Lowes

Regisseur Jeugdoverlast

Gemeente Venlo

Frank Ouwerkerk

Bode / facilitair medewerker

Gemeente Venray

Arjan Leijsten

Informatie Specialist

‘’Dagelijks met veel fun en energie aan de slag met digitalisering’’

Gemeente Nederweert is een kleine maar zeer daadkrachtige organisatie. De lijntjes tussen collega’s, leidinggevenden en bestuur zijn heel kort. We werken veel samen en benutten elkaars kennis en capaciteiten. Niet voor niets is de slogan van de gemeente ‘Samen groots, samen doen!’


Het is een organisatie waar ik als Informatiespecialist veel maatwerk kan leveren voor collega’s. Door de omvang en de cultuur van de organisatie weet ik waar mijn collega’s mee bezig zijn. Zo kan ik ze op maat adviseren en begeleiden in de uitdagingen en voordelen die nieuwe digitaliseringsontwikkelingen te bieden hebben.  De gemeente Nederweert staat open voor innovatieve en creatieve ideeën. Op het gebied van digitalisering liggen hier voor mij en het team Informatievoorziening veel kansen!

Rob Lowes

Regisseur Jeugdoverlast

“Verandering van baan doet werken’

Al een aantal jaren werkte ik als Arbo Coördinator voor de gemeente Venlo, toen ik eens ‘achterom keek’. Ik moet bekennen dat ik eigenlijk wel schrok dat ik dit alweer zoveel jaren deed. Daar kwam bij dat de ontwikkeling van deze functie niet meer aansloot bij mijn competenties en interesses. Ik voelde dat het tijd was voor wat anders.

Ik heb mezelf met behulp van een loopbaanadviseur uit onze organisatie een spiegel voor gehouden. Wie ben ik nog na al die jaren? Wat zijn mijn kernwaarden? Wat wil ik qua werk nog doen de komende jaren? Wat past bij mij en waar liggen mijn competenties? En, niet onbelangrijk, ik raakte er van overtuigd dat de voor mij juiste baan op mijn pad zou komen.   

Een nieuwe functie in een nieuw team  maken dat ik een compleet nieuwe start maak. Het voelt alsof ik weer aan het begin van mijn carrière sta. Ik heb weer nieuwe energie en het gevoel dat ik weer in mijn kracht sta. Ik kan mijn competenties nu echt benutten en heb de mogelijkheid deze middels gerichte cursussen en coaching verder te kunnen verdiepen. Je begrijpt, hier zit weer een ‘gelukkige medewerker’.

Dit had ik, achteraf gezien, al veel eerder moeten doen. Ik kan er nu als het ware weer jaren tegenaan. Generatiepact, seniorenbeleid of vervroegde uittreding? Ik heb er bijna de leeftijd voor, maar daar ben ik totaal niet meer aan toe. Voor mijn gevoel ‘begin ik pas net’.

Zit jij ook op zo’n kruispunt in je werk en leven? Vraag je jezelf dan af: wil ik wel verder in mijn  huidige baan? Haal ik wel genoeg uit mezelf? Laat je niet  leiden door sentimenten zoals: Ben ik niet te oud, kan ik dit wel, of, en wat brengt de toekomst?  Als je echt wil en je de juiste instelling meeneemt kan iedereen deze stap zetten. Jij ook! Dus, ga ervoor en je zult zien dat je er, net zoals ik, geen spijt van krijgt. Wellicht vraag je jezelf ook af, ‘waarom heb ik dit al niet veel eerder gedaan?’.

Frank Ouwerkerk

Bode / facilitair medewerker

De goede sfeer, prettige collega’s en vele verrassende uitdagingen zorgen voor plezier in het werk.

Tijdens het zoeken naar een baan als meubel- en interieurontwerper ben ik als tijdelijke inhuurkracht bij de gemeente terecht gekomen, want werk is werk en thuis zitten is geen uitdaging. De opzet was 7 weken halve dagen uithelpen met overgebleven werkzaamheden als gevolg van de verbouwing/verhuizing. De hoeveelheid werk bleef groeien, halve dagen werden hele dagen, 7 weken werden 6 maanden. De 6 maanden werden verlengd, en verleng, en verlengd , en verlengd enzovoorts. Na ongeveer 4 jaar inhuurkracht te zijn geweest inmiddels een vaste aanstelling gekregen.


Het werken als bode / facilitair medewerker bij de gemeente Venray is een afwisselende uitdagende en steeds weer verrassende functie. Flexibiliteit, aanpassingsvermogen, mee- en vooruitdenken en een ondernemende instelling zijn belangrijke onderdelen van deze functie. De goede sfeer, prettige collega’s en vele (verrassende) uitdagingen zorgen voor plezier in het werk (ondanks dat het geen werk is in mijn studierichting). Maar juist dat plezier in het werk maakt het verschil tussen MOETEN en MOGEN werken.

Lisanne Goertz

RMC-Trajectbegeleider/ Leerplichtambtenaar

Gemeente Venray

Chantal Beerens

Milieucontroleur en beleidsondersteuner

Gemeente Beesel

Lisanne Goertz

RMC-Trajectbegeleider/ Leerplichtambtenaar

Ik ben blij dat het hebben van ambities gestimuleerd wordt door de organisatie.

Tijdens mijn studie, de hogere juridische opleiding (HJO), heb ik binnen de gemeente Venray de kans gekregen om werkervaring op te doen. Na mijn afstuderen kreeg ik de kans om fulltime aan de slag te gaan binnen een ziekenhuis. Na een jaar heb ik ervaren dat mijn voorkeur toch uitgaat naar een functie waarbij ik zowel mijn sociale als juridische kennis kan toepassen. Ik ben toen op zoek gegaan naar een functie die meer aansluit bij mijn studie, zo ben ik uiteindelijk terecht gekomen in de functie klantbeheerder participatiewet. Inmiddels ben ik werkzaam als RMC-Trajectbegeleider/Leerplichtambtenaar. Sinds 1 september 2016 ben ik weer werkzaam bij de gemeente Venray.
 

Chantal Beerens

Milieucontroleur en beleidsondersteuner

Ruimte voor creativiteit en persoonlijke groei

‘Dat is wat werken bij de gemeente Beesel voor mij betekent. Elf jaar geleden begon ik er als Boa (Buitengewoon Opsporingsambtenaar); een logische stap na een verleden bij de politie. Inmiddels ben ik werkzaam als milieucontroleur en beleidsondersteuner.

Sterke kanten benutten
In Beesel krijg ik kansen om te groeien en mijn sterke kanten te benutten in mijn werk. Ik houd van afwisseling en dat biedt de tweedelige functie die ik nu heb mij volop. De ene dag bezoek ik een bedrijf om de ondernemer te adviseren over milieuregels. Een andere dag ben ik actief aan de slag om met een werkgroep een gezellige fairtrade markt te organiseren. Ik krijg en neem de ruimte om zelf invulling te geven aan mijn werk en dat doe ik graag op een creatieve manier.
 
Samen
En het liefste doe ik dat samen met collega’s, inwoners, verenigingen of ondernemers, want samen bereik je zoveel meer. De lijnen zijn kort in de kleine organisatie en gemeente die Beesel is. Daardoor kunnen we slagvaardig en praktisch werken. Omdat ik zelf in de gemeente woon, krijg ik ook buiten mijn werktijden veel mee van wat er speelt in het dorp. En dat helpt me mijn werk beter te doen en me betrokken te voelen. Die betrokkenheid merk ik bij veel collega’ s en dat maakt ons samen sterk.
 
Ons motto is niet voor niets ‘ We doen het Gewoon Anders, Gewoon Samen!’.’